Fettsuging

Fettsuging er et effektivt og enten lite, moderat eller stort inngrep som gir bedre symmetri og kroppsfasong. Plastikkirurgen suger ut overflødig fett fra områder som er anatomisk overdimensjonert, slik at huden legger seg flatere inntil underlaget. Behandlingen gjøres i lokalbedøvelse eller lett narkose, klienten er våken eller i søvn, og inngrepet tar ca. 60–90 minutter. Resultatene er gode når hevelsene og blåmerkene er borte etter 10–14 dager, men de blir enda bedre med tiden. Arrene blir små, tynne og nærmest usynlige. Kostnaden varierer med størrelsen på regionen(e) som behandles, og alle klienter må vurderes av lege før operasjonsavtale kan bekreftes. Fettsuging er ingen slankemetode, men egner seg for å utbedre områder man ikke har lykkes med å minske tilstrekkelig med kost- og mosjonstiltak.

Hva koster fettsuging?

Kostnaden varierer med størrelsen på regionen(e) som behandles, og alle klienter må vurderes av lege før operasjonsavtale kan bekreftes. Fettsuging er ingen slankemetode, men egner seg for å utbedre områder man ikke har lykkes med å minske tilstrekkelig med kost- og mosjonstiltak.

Tid i avdelingen 2–3 timer
Tid i operasjon 1–1,5 time
Faste før inngrep Ja ved bruk av narkose
Bedøvelse Lokal ev. Narkose
Bevissthet Våken ev. Søvn
Hjemreise Samme dag
Følgebehov Nei ev. Ja
Føre egen bil ja, ev. Ikke første døgn
Tilsynsbehov Ingen, ev. Første døgn
Smerte Lite – til moderat
Sykemelding Nei
Blåmerker, hevelse, plastre Ca. 7–14 dager
Fjerne sting
Tilbake i jobb Etter ca. 1–3 dager
Starte trening Etter ca. 14 dager
Gjøre tunge løft Etter ca. 14 dager
Ha seksuell aktivitet Liten begrensning
Pris Etter avtale / behandlingssone(r)

Utfyllende informasjon gis/fås i vurderingskonsultasjon – bestill her.
«Før og etter»-bilder er lovregulert og vises derfor kun i konsultasjon.

Tunge øyelokk | Øyelokksoperasjon | Øyelokkplastikk | Herreklinikken

Konsultasjon

Bestill online, ring eller eller send oss en mail for å avtale time for konsultasjon.

FØRSTE SKRITT ER EN KONSULTASJON

I forkant av inngrepet gjennomfører vi alltid en grundig konsultasjon og vurdering. Vi er opptatt av at våre pasienter vet hva de går til og hva de kan forvente. Forkonsultasjonen gir deg et viktig beslutningsgrunnlag, slik at du vet hva du kan forvente av å gjennomføre fettsuging hos oss.

Fettsuging er et enkelt, effektivt og lite til moderat stort inngrep som fjerner fettvev og volum i lokaliserte områder av kroppen. Fettsuging er ingen slankemetode, men behandling av fettvev i isolerte områder der man ikke lykkes bedre gjennom kost eller mosjon.

Har du fettansamlinger du ikke klarer å bli kvitt, kan fettsuging være aktuelt. Fettsuging er framfor alt egnet til figurforming av normalvektige. En fettsuging fjerner uønskede fettansamlinger som mage, flanker, «love handles», bryster/«man boobs» og dobbelthake.

Behandlingen gjøres i lokalbedøvelse eller lett narkose. Inngrepene tar 60-90 minutter. Og, resultatene er godt synlig fra hevelser, blåmerker og bandasjer er borte etter 10-14 dager. Alle pasienter må møte til vurderingskonsultasjon før operasjonsdag kan avtales. Operasjonskostnaden varierer utifra inngrepets omfang og behandlingsområde. En fettsuging regnes som et mindre inngrep med kort nedetid. Våre plastikkirurger har mange års erfaring med fettsuging.

Generelt om fettsuging

Fettsuging er ett av de vanligste kirurgiske inngrep og er mest brukt for å korrigere kroppens konturer. Lokale fettansamlinger samles på ulike kroppsdeler og kan gi en uharmonisk kroppsfigur. Behandlingen fjerner fettcellene i det aktuelle området permanent. Går du opp i vekt senere, vil de gjenværende fettcellene likevel vokse. Det betyr at du også legger på deg i det området som er fettsugd, men ikke så mye som før operasjonen.

Fettsuging er ikke en slankemetode og de som egner seg best for en behandlingen er de som har normal vekt, men med fettansamlinger de ikke klarer å bli kvitt.

For et godt resultat er man avhengig av en hud med god elastisitet. Hudens elastisitet avtar med alderen. For at man skal få et godt resultat der huden er løs, anbefaler vi at huden strammes under samme behandling (anbefales ved fettsuging av mage og hake).

De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging er mage, flanker, «love handles», bryster hos menn / «man boobs» (gynekomasti) og dobbelthake.

Etter fettsugingen

Det er vanligvis moderate til lite smerter ved en fettsuging. Etter cirka en måned begynner du å se resultatet av inngrepet mens endelig resultat synes først etter tre til seks måneder.

Du vil ikke få sykmelding etter fettsuging da dette inngrepet er av kosmetisk indikasjon. Du bør ta fri fra jobben 2-10 dager helt avhengig av yrke du har og omfanget på inngrepet. Mange planlegger behandlingen utført før helgen og kan møte på jobb etter helgen for å ta færrest dager fri fra jobb.

Det kosmetiske resultatet er avhengig av hudens kvalitet og spenst. I visse tilfeller må vi fraråde behandlingen på grunn av hudens elastisitet og kvalitet. Ujevnheter i huden som for eksempel appelsinhud blir aldri bedre av en fettsuging, men kan derimot forverres. Har du mye løs hud bør det vurderes om å fjerne hud og fett kirurgisk. Ved fettsuging fjernes fettcellene på det aktuelle området helt, og de kommer ikke tilbake. Med gode kost- og mosjonsvaner kan du unngå at det oppstår fettansamlinger på andre deler av kroppen.

Hva koster fettsuging?

Prisen for fettsuging avhenger av omfanget av inngrepet og om du skal kombinere med andre behandlinger. Vi gir deg fastpris på forhånd slik at du vil vite nøyaktig hva behandlingen koster før du bestemmer deg.

Se Priser / Finansiering