Øvre øyelokk – «tunge øyelokk» – øyelokkoperasjon

Øvre øyelokk‑kirurgi er et effektivt, lite og raskt inngrep som gir et mer våkent og opplagt blikk. Plastikkirurgen strammer og fjerner overflødig hud, muskelvev og fettvev slik at huden legger seg strammere inntil øyet. Behandlingen gjøres i lokalbedøvelse, klienten er våken, og inngrepet tar ca. 45 minutter. Resultatene er gode når hevelsene og blåmerkene er borte etter 10–14 dager, men de blir enda bedre med tiden. Arrene blir små, tynne og nærmest usynlige.

Hva koster å operere øvre øyelokk / «tunge øyelokk»?

Behandlingen koster 17 000 kroner, og alle klienter må vurderes av lege før operasjonsavtale kan bekreftes. Øvre øyelokk‑kirurgi egner seg for personer som ønsker et opplagt ansiktsuttrykk, eller som plages med hodepine, lokalt eksem eller øyetretthet på grunn av overflødig hud i øyeområdet. Øvre øyelokk‑kirurgi kombineres ofte med nedre øyelokk‑kirurgi – «poser under øynene». Totalkostnaden er da 32 500 kroner.

Tid i klinikken 2 timer
Tid i operasjon 45 minutter
Faste før inngrep Nei
Bedøvelse Lokal
Bevissthet Våken
Hjemreise Samme dag
Følgebehov Vanligvis ikke
Føre egen bil Ikke første timene etter operasjonen
Tilsynsbehov Ingen
Smerte Nærmest ikke
Sykemelding Vanligvis ikke
Blåmerker, hevelse, plastre Ca. 10–12 dager
Fjerne sting Etter ca. 6 dager
Tilbake i jobb Oftest mulig etter 1–3 dager
Starte trening Etter ca. 14 dager
Gjøre tunge løft Etter ca. 14 dager
Ha seksuell aktivitet Liten begrensning
Pris 17 000 kr

Utfyllende informasjon gis/fås i vurderingskonsultasjon – bestill her.
«Før og etter»-bilder er lovregulert og vises derfor kun i konsultasjon.

Tunge øyelokk | Plastikkirurgi / Herreklinikken

Konsultasjon/send bilder

I forkant av inngrepet gjennomfører vi alltid en grundig konsultasjon og vurdering. Alternativt kan du sende oss bilder som kirurgen vil vurdere og fortelle deg hva du kan forvente.

Vi er opptatt av at våre pasienter vet hva de går til og hva de kan forvente. Forkonsultasjonen gir deg et viktig beslutningsgrunnlag, slik at du vet hva du kan forvente av å operere øvre øyelokk / «tunge øyelokk» hos oss.

Ønsker du å bestille en time, eller sende oss bilder for vurdering? Send inn i skjemaet under:

  • Godkjente filtyper: jpg, png, pdf, jpeg.
    Ta bildene fra kort avstand. Et bilde forfra og fra siden. Det beste er om du får noen til å ta bildene for deg.

Tunge øyelokk (øvre øyelokk) er det mange som plages med. En øyelokkoperasjon av de «tunge øyelokkene» gir et mer våkent blikk og gjør at man ser mer opplagt ut.

En øyelokkoperasjon av tunge øyelokk er et et inngrep med plastisk kirurgi hvor overflødig hud, muskel- og fettvev rundt øynene fjernes. Øyelokkoperasjonen etterlater nesten usynlige arr. Mange vil kunne få sykemelding i 1 uke etter operasjon av tunge øyelokk.

Tunge øyelokk kan hemme synsfeltet og kan gjøre at man ser trøtt og sliten ut. En øyelokkoperasjon kan være løsningen på disse problemene.

 

Hvem kan operere tunge øyelokk?

Vi har pasienter i alle aldre som opererer tunge øyelokk. Noen kan være mer disponert for tunge øyelokk, men selvom de fleste passientene er eldre, så kan krevende moderne livsførsel fremskynde disse problemene og både yngre og eldre pasienter kommer til oss for en konsultasjon.

 

Resultatet av øyelokkoperasjon

Ofte ser man litt yngre ut efter en øyelokkoperasjon og ansiktet får som regel et mer våkent og opplagt utseende og viktigst for mange; at man får tilbake et større synsfelt samt bruker mindre energi for å holde øynene åpne.

Arrene etter øyelokkoperasjonen blir liggende i øyelokksfuren og etterlater nesten usynlige arr. De første par månedene etter øyelokkoperasjonen kan arrene være rødlige men de vil blekne og bli tilnærmet usynlig etter noen måneder.

Små rynker rundt øynene vil ikke forandres ved en operasjon av tunge øyelokk, men større folder vil glattes ut. For fjerning av mindre rynker rundt øynene anbefales laserbehandling eller eventuelt injeksjonsbehandling av rynker.