Føflekk-kreftkontroll

Bakgrunn og hensikt

Vår føflekk-kreftkontroll har som mål å avdekke føflekker på et tidlig stadium, for å forhindre at kreft utvikles.

Forekomsten av føflekkreft øker kraftig. Økningen er størst blant menn over 50 år, men pasientmassen blir stadig yngre, også gutter i 20 års alderen rammes. Norge er nummer fem på verdensstatistikken for føflekkreft. Økningen er mer enn åttedoblet siden kreftforeningen startet registrering i 1953 og føflekkreft er den nest vanligste kreftformen i aldersgruppen 25-49 år. 1719 nordmenn fikk føflekk-kreft i 2013. Solbelastning over tid er hovedårsaken til føflekkreft. Unge rammes på grunn av hyppigere sydenturer og økt solariumsbruk. Eldre rammes etter uvettig soling på 70- og 80-tallet. Føflekkreft rammer alle kroppsområder, både synlige og usynlige for pasienten selv. Tidlig oppdagelse og behandling kurerer 80-90 % med føflekkreft.

Om vår føflekk-kreftkontroll

Vår lege gjennomfører en grundig, klinisk analyse av hele kroppens føflekksammensetning. Vi observerer synlige føflekker, og de som er usynlige for pasienten – fra topp til tå. Kontrollen inkluderer også en maskinell digital dybdeanalyse av ansiktshuden.
Analyse og anbefalte tiltak skjer i henhold til Helsedirektoratets nasjonale handlingsprogram.

Kr 2.990,-

Bestill online, ring eller send oss en mail for å avtale time for din helsekontroll. Du kan også kjøpe et gavekort og gi bort en helsekontroll til noen du er glad i.

Herreklinikken | Føflekk | Føflekk-kreftkontroll

Andre kontroller

Herreklinikken har en rekke forskjellige helsekontroller målrettet for menn. Vi har bl.a en medisinsk «EU-kontroll», livsstilskontroll, mannshelsekontroll, risikokontroll for hjerte og kar og kreftkontroll av føflekker.
Les om våre helsekontroller